Zand RecyclingSTC-KNRM Offshore SafetyDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuws

 • Sleuven in zeereep houden zandverstuiving richting duinen op gang

  Afgelopen winter zijn de sleuven gegraven om ervoor te zorgen dat zand vanaf de kust het achterliggende duin in kan waaien. Dat is goed voor de kustveiligheid en voor de natuur.

 • Droogteseizoen 2020 van start

  Op 1 april begint het droogteseizoen 2020. Ieder jaar brengt de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) in deze periode een startbericht uit.

 • Inzet op natuur én dijkversterking aan de Friese Waddenzeekust

  Wetterskip Fryslân gaat de Waddenzeedijk tussen buurtschap Koehool en het Lauwersmeer versterken. De dijk voldoet niet overal meer aan de wettelijke veiligheidseisen.

 • Bodembiodiversiteit als oplossing tegen wateroverlast en droogte

  Dirk-Siert Schoonman vertelt waarom bodembiodiversiteit goed is voor de landbouw én hoe het kan helpen om de gevolgen van wateroverlast en droogte tegen te gaan.

 • Onderzoek gebruik Phoslock tegen blauwalg in Kralingse Plas

  De gemeente Rotterdam en het hoogheemraadschap willen de blauwalgoverlast terugdringen door de hoeveelheid fosfaat in de Kralingse Plas te verminderen. Phoslock is een middel dat wereldwijd wordt ingezet om fosfaat aan te pakken.

 • Piek watergebruik huishoudens en landbouw in 2018

  Het drinkwatergebruik van huishoudens is in 2018 met 7 procent toegenomen en in de landbouw werd fors meer water gebruikt (150 procent). Dit meldt het CBS op basis van neuwe cijfers.

 • 26 soorten microplastics en -rubbers in Nederlandse rivieren opgespoord

  Onderzoekers van de Universiteit Utrecht, Wageningen Universiteit en de Universiteit van Amsterdam hebben op zeer nauwkeurige wijze microplastics en -rubbers in de Dommel, de Maas en Nederlandse rioolwaterzuiveringsinstallaties gemeten.

 • Terugblik op de Commissie Waterkeringen

  Op 3 en 4 maart 2020 vond de Commissie Waterkeringen (CWK) plaats. Diverse onderwerpen kwamen aan de orde, waaronder visie waterveiligheid, evaluatie subsidieregeling, hoogwaterbeschermingsprogramma.

 • Waterlessen voor thuis via Droppie Water

  Nog inspiratie nodig voor een thuisles rondom klimaat en water deze dagen? Kijk dan op www.droppiewater.nl De website is speels, leerzaam en interactief. Kinderen komen via kleurplaten, lesbladen, games en proefjes van alles te weten over water en waterschappen: droge voeten, sterke dijken en voldoende schoon water.

 • Nieuw kennisprogramma over waterbeheer en energietransitie

  De waterschappen hebben in oktober 2019 ingestemd met het Klimaatakkoord en willen graag een substantiële bijdrage leveren aan het opwekken van duurzame energie. Om de potenties van het waterbeheer ten volle te kunnen benutten is het onderzoeksprogramma 'Waterbeheer en Regionale Energiestrategieën' gestart: WARES.

meer nieuws