Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Maatwerk voor biodiversiteit

In de zomer van 2020 heeft Poly Products bij het Boezemgemaal in Spaarndam een vispassage gerealiseerd. Mede door hun behuizing kunnen vissen migreren van het Noordzeekanaal naar de Rijnlandse boezem. De voordelen van een composieten behuizingen waren gewenst, maar door de beperkte ruimte was maatwerk noodzakelijk.

Waarom een vispassage?
Nederland staat bekend om haar waterwerken. Sluizen, dammen en Deltawerken bieden ons dagelijks bescherming tegen het water. Dit heeft echter ook een keerzijde voor de biodiversiteit in ons land. Vissen en andere waterdieren kunnen deze waterwerken niet passeren, wat de voortplanting en voedselvoorraad beperkt. Sinds enkele jaren zorgen vispassages ervoor dat onderwaterdieren deze barrières kunnen passeren.

Pomp
Het waterpeil tussen het Noordzeekanaal en de Rijnlandse boezem verschilt met 20 centimeter. Om dit verschil te overbruggen wordt er gebruikgemaakt van een opvoerbak met een pomp. Deze pomp dient goed beschermd te worden. En dat is waar de expertise van Poly Products in beeld komt!

Maatwerk
Het grote voordeel van onze onderhoudsarme composieten behuizingen is de bescherming tegen weer en wind. Er was alleen niet voldoende ruimte om een volledige Detos Behuizing te plaatsen. Daarom is er een kleinere behuizing ontwikkeld waarvan de voor- en bovenzijde samen een grote klep vormen. Deze klep kan met gasveren opengezet worden. Zo kan de monteur zijn werkzaamheden uitvoeren en is de apparatuur goed beschermd. Een mooie combinatie van het Detos systeem en de kennis over maatwerkoplossingen van Poly Products!