Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Introductie van de kraan – en spindelsleutel

Introductie van de kraan – en spindelsleutel



Gebuwin introduceert per januari 2018 de kraan – en spindelsleutel voor waterschappen, waterbedrijven en gemeenten.

Heeft u ooit gewenst dat u de procedure voor afsluiter onderhoud zou kunnen vereenvoudigen? Minder tijd en moeite besparen, zodat het een taak was die werd uitgevoerd, in plaats van altijd te worden gedaan? En wat als u alle afsluiters tijdens dagelijkse procedures veel sneller en veiliger zou kunnen bedienen.



Met een kraan – en spindelsleutel kan uw wens uitkomen. Deze eenvoudige vierdelige tool kan worden aangepast aan alle soorten afsluiters om aan specifieke gebruikersvereisten te voldoen. De mobiele actuator ofwel kraansleutel en spindelsleutel genoemd is een licht, in de hand te houden gereedschap, kan een afsluiter met een ventiel tot 10 keer sneller bedienen dan met handmatige sleutel en kan een vastzittende of geblokkeerde afsluiter openen zonder gevaar voor beschadiging van materiaal of schade aan de operator.



1. De technologie

Een mobiele actuator bestaat uit vier delen:

- Het handvat - voor het regelen van de snelheid, het maximumkoppel en het vermogen

- De motor - wordt aangedreven door lucht, elektriciteit of benzine

- De kop - een rechte kop voor het bedienen van een face-on-afsluiter of voor ondergrondse afsluiters; een haakse kop voor horizontaal geplaatste afsluiters: en een "Banjo" kop (die een gat in het midden heeft) voor afsluiters met een stijgende spindel in het midden van het handwiel

- De adapter - bevestigd aan de kop van de mobiele actuator (in tegenstelling tot het handwiel), wat resulteert in een betere ergonomie en aanzienlijke kostenbesparingen



2. Energie keuze



Lucht

Een pneumatische mobiele actuator wordt aangedreven door perslucht en is ideaal voor gebruik in industrieën met een gemakkelijke toevoer van perslucht. Pneumatische actuators zijn meestal de beste optie bij werkzaamheden in explosie gevaarlijke omgevingen en voor bewerkingen die een hoog draaimoment vereisen.

 

Elektriciteit

Elektrische mobiele actuators  ofwel elektrische kraansleutel en spindelsleutel genoemd, zijn handig voor het bedienen van afsluiters in meer afgelegen gebieden, omdat de batterij gemakkelijk op uw rug kan worden getransporteerd, waardoor de autonomie van de energie groter is. De spindelsleutel wordt veel gebruik bij Waterschappen, waterbedrijven en gemeenten voor ondergrondse afsluiters.



Benzine

Benzine mobiele actuators zijn ook een goede keuze voor het aansturen van afsluiters in afgelegen gebieden, aangezien brandstof een gemakkelijk toegankelijke energietoevoer is - spring gewoon naar het dichtstbijzijnde benzinestation om te tanken! Het kan echter niet binnen of in potentieel explosieve omgevingen worden gebruikt.

 

3. Waarom een mobiele actuator gebruiken?

Operators houden van deze tool omdat het hen tijd en moeite bespaart.

Wanneer operators zware afsluiters met grotere hand- wielen met de hand moeten bedienen, moeten ze aanzienlijke kracht uitoefenen die vermoeiend kan zijn en risico's met zich meebrengt. Met een zwaar gebruik mobiele actuator sluit je gewoon de actuator aan op het handwiel! Er zijn ook koppel terugslag systemen beschikbaar, zodat het toegepaste koppel niet door operators wordt uitgevoerd.



Als het gaat om meer reguliere afsluiters, heeft het voordeel van de licht gebruik mobiele actuator dat hij het handwiel gemiddeld 10 keer sneller dan met de hand kan draaien en tegelijkertijd het rotatieproces kan regelen. Nogmaals, de operator hoeft alleen maar het gereedschap aan te sluiten en achterover te leunen in plaats van honderden kleine rotaties uit te voeren.