Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Water Alliance sluit partnership met Frans watercluster

Water Alliance sluit partnership met Frans watercluster



De waterclusterorganisaties Water Alliance uit Nederland (gevestigd op de WaterCampus Leeuwarden) en Pole Eau uit Montpellier hebben op donderdag 18 mei een verdere samenwerking aangekondigd in een Letter of Intent (LOI). Beide cluster organisaties treffen elkaar al met enige regelmaat op diverse beurzen wereldwijd. De intentieverklaring werd ondertekend op de beurs Hydrogaia in Montpellier, waar Water Alliance de afgelopen week de Nederlandse watertechnologie voor het voetlicht bracht.

 

Pole Eau is, net als de Water Alliance, erg actief met enkele honderden bedrijven en organisaties op het gebied van watertechnologie. Het Franse cluster is met name actief in de zuidelijke regio van Frankrijk, maar men heeft ook samenwerkingsverbanden met andere Franse regio’s. Van oudsher is met name zuidelijke regio erg actief in Afrikaanse landen, wat ook interessant kan zijn voor Nederlandse watertechnologieleveranciers.

 

De LOI heeft tot doel de samenwerking tussen Nederlandse en Franse partijen verder te onderzoeken en te versterken, zowel zakelijk, maar ook vanuit de kennis en educatie. Ook kan de samenwerking leiden tot gemakkelijkere toegang tot gezamenlijke Europese projecten en verder het versterkt de grensoverschrijdende samenwerking.